TRANS JULIUS 2018: 3.dan Most na Soči

TRANS JULIUS 2018: 3.dan Most na Soči

Tretji dan Trans Julius preizkušnje nas je čakal transfer z avtovlakom iz Bohinjske Bistrice v Most na Soči. Na železniški postaji smo se tisti, ki smo šli na avtovlak v drugi rundi zbrali kakšno uro pred odhodom. Ker je bil prejšnji večer koncert, je bilo med čakajočimi kar nekaj takih z meglenimi očmi. Takoj so začele padati tudi fore na včerajšnje težave s pokvarjenim avtovlakom in na gajbe piva, tako da smo se na prijetnem dopoldanskem soncu lepo zabavali do prihoda avtovlaka. Nakladanje je potekalo brez problemov.

Čeprav je bil z nami Srečko nam ni šlo vse po planu, oziroma sreči. Naš avtovlak je peljal samo do Podbrda, odgovorni na SŽ pa niso hoteli podaljšati vožnje do Mosta na Soči. Tako, da smo se raztovorili in lepo organizirani v koloni odpeljali proti Mostu na Soči. Dogajanje tretjega dne je bilo razdeljeno malo drugače kot dva prejšnjiva dneva. Najprej krajši vzpon, potem dve etapi spusta in daljši vzpon nazaj na štart,

Takoj po štartu prvega vzpona so stvari postale zelo resne. Po nekaj kilometrih mučeniškega brcanja v hrib smo več ali manj vsi, ki so se znašli skupaj na vzponu sestopili s koles in nadaljevali peš. Vendar je potem vse skupaj postalo še hujše, ko smo zavili iz urejene poti v gozd, kjer smo komaj tiščali kolesa v hrib….. na koncu pa jih celo nosili preko skal, da smo prišli do štarta prve etape današnjega spusta.

Prvi del današnjega spusta je pa bil poglavje zase. Čisto na novo narejena proga, ki je zaradi nenehnih vzponov spominjala bolj na kakšen bolj ekstremni XC, kot pa na spust, ni bila narejena za mene. Zaradi dveh padcev v zgornjem delu sem čisto izgubil motivacijo za resnejše nadaljevanje. Ko pa sem videl še, da je vsake toliko potrebno goniti v hrib na progi za spust pa me je dokončno vse minilo. Ova noč nije bio moj dan. V nasprotju z mano je bil pa Srečko kar zadovoljen s svojo vožnjo. Ker so vzponi njegova specialnost je prvič na tej preizkušnji pri spustu dosegel boljši čas od mene. Čestitke.

Je bila pa druga etapa čisto druga pesem. Drugi del današnjega spusta je potekal po isti progi, kot lani. Meni je bil ta spust najboljši od vseh, ki smo jih do sedaj odvozili na Trans Julius. Na tej progi progi prvič nisem imel občutka, da me ne ovira velikost obročnikov na mojem 29er-ju. Na progi sem od začetka do konca užival za razliko od prvega spusta. Nisem bil med najhitrejšimi, sem pa zato v cilj prišel nasmejan in zadovoljen. Prav tako Srečko.

Nato je sledil kar precej naporen vzpon, vsaj zame, nazaj na mesto štarta, kjer smo imeli avtomobile in je bil tudi končni cilj današnje preizkušnje. Seveda se nas je nekaj najprej s kolesi spustilo do Mosta na Soči, kjer smo se v lokalni gostilni morali okrepčati za težek vzpon. Po malo več kot eni uri brcanja v hrib nam je tudi to uspelo.

Po štemplanju na cilju in odlični hrani, sva se s Srečkom hitro spustila s hriba v hotel. Tuš in postelja…. to sva najbolj rabila po današnji precej naporni preizkušnji.

Jutri nadaljujemo v bike parku Cerkno. Pravijo, da bo dež….. 🙂

Saša & Srečko

Najino dogodivščino so omogočili:

PROLOCO TRADESCOTTRIDEMTB POMURJES-TISKEVOCZEABORAFENZNAMED SPORT , ALPINA SPORTS