Kroška ulica 41, 9000 Murska Sobota (02) 524 15 66
Test: ZIENER rokavice DONX GWS

Test: ZIENER rokavice DONX GWS

Ko sem v letošnji zimski sezoni začel uporabljati ZIENER zimske kolesarske rokavice DONX GWS nisem imel nekih hudih pričakovanj glede na to, da ta model ne spada v sam vrh ZIENER-jeve ponudbe, ampak v zlato sredino kjer je konkurenca precej velika. Vendar se je že po prvi uporabi izkazalo, da bom nad temi rokavicami pozitivno presenečen. In ker nas je letošnja zima obdarila s vsemi štirimi letnimi časi, sem tako imel možnost testirati rokavice v vseh vremenskih in temperaturnih pogojih. Naj že takoj na začetku povem, da so DONX GWS rokavice pri temperaturah okrog 10° in več nad ničlo skoraj neuporabne, ker je v njih zelo vroče. Je pa zato ta lastnost toliko bolj dobrodošla pri nižjih zimskih temperaturah. Tudi ko se hladne rokavice nadenejo na premražene roke, se takoj pojavi prijeten topel občutek, ki se nato obdrži celi čas vožnje, oziroma uporabe rokavic.

ZIENER zimske kolesarske rokavice DONX GWS so odporne proti vetru, saj so narejene iz GORE® WINDSTOPPER® materijala in kot že omenjeno tople v vseh vremenskih in temperaturnih pogojih. Posebej oblikovan in izrezan del na palcu preprečuje neprijetne pritiske na kožo, medtem ko dodatni vpojni material na zgornji strani palca olajša brisanje znoja. Silikonska nedrseča prevleka na dlaneh omogoča odličen oprijem krmila med vožnjo v vseh situacijah. Posebna obloga iz gela na dlani absorbira vibracije, zagotavlja dodatno zaščito pri padcih in preprečuje odrevenelost. Dodatni odsevni elementi izboljšajo vidnost v mraku in temi.

 

 

 

 

 

 

DONX GWS rokavice so precej visoke in tako lepo pokrijejo precejšen del roke nad zapestjem. Zapiranje, oziroma zategovanje rokavic je narejeno z Velcro trakovi, ki so dovolj široki in oblikovani tako, da je uporaba enostavna tudi, ko imamo nadeti obe rokavici. ZIENER zimske kolesarske rokavice DONX GWS so na voljo v velikostih od 6,5-11.

Maloprodajna cena rokavic: 50,00€ z DDV

ZIENER zimske kolesarske rokvice DONX GWS so na zalogi v naši trgovini.

Več na strani proizvajalca: ziener.com

Close Menu