Kroška ulica 41, 9000 Murska Sobota (02) 524 15 66
TRANS JULIUS 2018: Predvečer dirke

TRANS JULIUS 2018: Predvečer dirke

Evo….. in prišel je tudi ta dan, da sva se s Srečkom spakirala in odpujsala proti Kranjski Gori, kjer naju jutri čaka začetek štiri dnevne enduro MTB preizkušnje Trans Julius 2018. Po popoldanskem jajcanju v vročini preko Slovenije, naju je v Kranjski Gori pričakal prijetno ohlajen večer. Po prijavi v hotelu je sledila obvezna večerja za dva požeruha nato pa sprehod po mestu. In ker se v Kranjski Gori ni dogajalo nič sva se odpravila na potep po okolici.

Najprej sva se odpravila do Pišnice, kjer sva igrala frajerje in so nama skoraj zmrznili gležnji, ko sva skakala po ledeno mrzli vodi. Pravijo, da gre osel samo enkrat na led….. ker sva pa midva kapitalna osla sva šla seveda dvakrat v vodo. Čestitke nama lahko pošljete po pošti.

Nato sva se za ogrevanje pred prvo etapo dirke s kolesi v avtu odpravila na poljudnoznanstveno ekskurzijo na Vršič. Ko sva s kolesi v avtu prispela na vrh se je počasi že začelo mračiti, zato nisva imela več časa za izvedbo kakšne dodatne neumnosti. Na vašo žalost.

Na poti dol še obvezen postanek pri Ruski kapelici, ker je bilo za buljenje v steno malo višje, ter iskanje famozne Ajdovske deklice že preveč mračno.

Po vrnitvi v Kranjsko Goro še hiter skok na črpalko in nabava življenjsko pomembnih prehranskih dodatkov, brez katerih ni možno zdržati v hotelski sobi. Trenutno so v teku psiho-fizične priprava za jutrišnji prvi tekmovalni dan, ko naju čakata dve etapi. Najprej vzpon in spust podnevi, nato pa še ista preizkušnja ponoči z lučmi.

Glede na to, da sva danes že srečala tekmovalce iz Velike Britanije, Nove Zelandije in Italije bo dogajanje na progah kar pestro. In glede na to, da midva spadava med gorske kolesarje za katere velja tisto – bolj star, bolj nor…. bo za naju še toliko bolj pestro. Torej…. če se spet javiva jutri zvečer sva že skoraj zmagala. 🙂

Saša & Srečko

Najino dogodivščino so omogočili:

PROLOCO TRADE, SCOTT, RIDE, MTB POMURJE, S-TISK, EVOC, ZEABORA, FENZ, NAMED SPORT

Close Menu